Bol-prijsstrategieën om uw verkoop te stimuleren

Published by Simon Gomez on

Online marktplaatsen hebben verschillende regels met betrekking tot strategieën en hoe u in de Buy Box kunt komen. Dezelfde regels en tactieken die bijvoorbeeld voor Bol gelden, gelden weer niet voor Amazon en vice versa. Daarvoor is een Repricer, zoals die van PriceTweakers, om je te helpen producten te verkopen op online marktplaatsen. Hier zijn enkele strategieën om uw verkoop op de Bol-markt te vergroten. 

1- Concurrerende prijzen 

Op de Bol-markt is het winnen van de Buy Box-prijs niet de belangrijkste factor. Je kunt het nog steeds winnen, zelfs als je een hogere prijs hebt dan je concurrenten. Soms moet u misschien de prijzen van uw producten verlagen, maar de repricing software leidt nooit tot een race naar de bodem. U kunt uw prijzen verlagen, maar nooit tot het punt waarop u het uw marges schaadt. 

2- Reviews 

Reviews spelen ook een invloedrijke rol om de Buy Box te winnen, omdat het je helpt een band met je klanten op te bouwen. Positieve recensies zijn natuurlijk degenen die u zullen helpen uw positie in zoekopdrachten te verhogen. Studies hebben het belang van online beoordelingen voor potentiële kopers aangetoond. Volgens Bright Local leest 87% van de consumenten online reviews voor lokale bedrijven in 2020. 

3- Inventaris 

Als je niet genoeg voorraad van je producten hebt, win je de Buy Box niet. Bol houdt er rekening mee dat een dealer voorraad beschikbaar heeft, want dat geeft aan dat een verkoper de toestroom van verkopen aankan. Dus als een verkoper bijvoorbeeld een lagere prijs heeft maar minder voorraad dan jij, is de kans groot dat je de Buy Box wint omdat je meer voorraad hebt. 

4- Snelle leveringen 

Wanneer u online koopt, wilt u dat het product zo snel mogelijk aankomt. En Bol beloont verkopers die hun producten zo snel mogelijk proberen te verzenden. Hoe sneller ze het product verzenden, hoe groter de kans om de Buy Box te winnen. 

De standaard doelen voor verzending moeten hoger zijn dan 90% en de bezorg doelen moeten ook hoger zijn dan 90%. Klanten willen hun producten graag binnen één of twee dagen in huis hebben. 

Conclusie 

Bol biedt u, net als elke andere online marktplaats, veel voordelen als verkoper. Dit zijn enkele verschillende strategieën om uw verkoop te verhogen. Met de PriceTweakers Bol Repricer kunt u uw prijzen snel bijwerken, uw concurrenten en tools controleren om uw kans op het winnen van de Buy Box te vergroten en uw omzet te vergroten. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Meld je aan voor meer nieuws en updates!
Ontvang maandelijks de laatste info over de markt.