Bol-verkopersgids voor de feestdagen

Published by Simon Gomez on

We weten dat de feestdagen veel verkoop en ook uitdagingen voor verkopers met zich meebrengen. Klanten haasten zich vroeg online om aanbiedingen voor cadeaus voor hun gezin te vinden. Ze doen dit om winkelvertragingen te voorkomen, en nu met de nieuwe variant COVID-19 en enkele Europese steden in lockdown, winkelen steeds meer mensen online. 

Dat is een uitdaging voor u als verkoper om uw zaken goed te regelen. Combineer dat met het proberen van de omzet en tegelijkertijd de winst te vergroten. Er is echter een tool die je hierin kan helpen, en dat is de Bol Repricer van PriceTweakers. 

Dit is een handleiding voor de Bol online marktplaats, zodat u kunt profiteren van de feestdagen door uw omzet en winst te vergroten. 

1- Inventaris 

We kunnen dit niet genoeg benadrukken. U moet beschikbare voorraad hebben als u hoger wilt scoren in de zoekopdrachten voor de feestdagen. Neem contact op met uw leverancier zodat zij u kunnen garanderen dat u uw producten op tijd ontvangt. Maar vergeet niet om niet te veel op te slaan en geen ruimte te verspillen aan uw opslag. 

2- Productpagina 

Nu is het tijd om de productenpagina te repareren. Ben je ooit een productlijst tegengekomen met onvolledige details? Dat is een slechte klantervaring en het zal uw producten schaden. Daarom moet je aantrekkelijke titels maken met trefwoorden en een productbeschrijving schrijven voor al je producten. Zorg ook voor foto’s van hoge kwaliteit en een goede classificatie. De laatste twee dingen die nodig zijn, zijn positieve beoordelingen van klanten en beschikbaarheid. 

Zorg ervoor dat uw vermeldingen zijn geoptimaliseerd om klanten aan te trekken en meer verkeer te genereren. Als uw productpagina onvolledig is, verliest u conversies en geld. 

3- Vakantiekortingen 

Iedereen houdt van kortingen en het vakantieseizoen is hiervoor een perfecte tijd. Bied indien mogelijk kortingen, deals, en koop er een, ontvang er een gratis (BOGOS) aan om ervoor te zorgen dat kopers uw pagina bezoeken en kopen. Maar doe geen kortingen omwille van het moeten, want het zal je marges vernietigen. Het moet een geplande actie zijn die uw bedrijf en uw winst ten goede komt. 

4- Concurrerende prijzen 

Tijdens de feestdagen zoeken verkopers naar manieren om hun concurrenten te verslaan. Een van de tactieken die ze gebruiken is om de prijzen van de concurrenten te controleren en de prijs regelmatig te wijzigen. Daarom moet u ook de prijzen in de gaten houden en wijzigen. Met onze Bol Repricer kunt u dit snel doen en blijft u concurrerend. 

Conclusie 

Het vakantieseizoen is geweldig voor verkopers om hun verkoop te vergroten, maar het is ook een hectische tijd omdat er zoveel dingen aan de hand zijn. Dit is een gids om u te helpen tijdens deze periode als u op de Bol-marktplaats verkoopt. Onze Bol Repricer helpt u concurrerend te blijven omdat we de prijzen  van uw concurrenten 24/7 controleren en u de beste tools geven om de Buy Box te winnen. Maar u kunt nog veel meer doen met de Repricer. Ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Meld je aan voor meer nieuws en updates!
Ontvang maandelijks de laatste info over de markt.