Waarom zou je verkopen op de Bol-marktplaats?

Published by Simon Gomez on

Nederland speelt in de eCommerce-sector een belangrijke rol. Hoewel het klein van formaat is, is het in de eCommerce de 16e grootste markt ter wereld met een omzet van $ 19 miljard in 2020, volgens eCommercedb. Op dezelfde site werd uitgelegd dat er nog ruimte is voor groei voor Nederland. Voor de komende vier jaar wordt een stijging van 7% verwacht in het samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR 20-24). Deze cijfers zijn verbazingwekkend omdat ze daarmee boven Mexico staan, een leider in Latijns-Amerika op het gebied van e-commerce. 

Dus nu we weten hoe groot eCommerce in Nederland is, is het tijd om de grootste online winkel van Nederland te ontdekken. Op nummer één staat Bol, een online marktplaats opgericht in 1999. En dat is niet verwonderlijk, want Nederlanders kopen liever bij lokale winkels dan bij grensoverschrijdende winkels. 

Bol is de online marktplaats waar je moet zijn als je geïnteresseerd bent in verkopen in Nederland en België (Bol is hier ook de beste online winkel). Credits aan Bol om op de nummer één plek te staan en te vechten tegen Amazon. Een van de redenen hiervoor is dat Nederlanders Amazon als een dure marktplaats zien. Uit onderzoek van Maze-One blijkt dat de Nederlandse bevolking, vooral 35 jaar en ouder, de hoogste prijzen verwacht van Amazon. 

PriceTweakers biedt u de Bol Repricer aan. Met deze tool check je elk uur de prijzen van je concurrenten en krijg je een overzicht van wie de Buy Box heeft en op basis van welke criteria. Als je als bedrijf wilt groeien, moet je controle houden over je prijzen, marges, voorraden en betalingen die je aan Marketplaces moet betalen. En onze repricer houdt daar allemaal rekening mee. Ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Meld je aan voor meer nieuws en updates!
Ontvang maandelijks de laatste info over de markt.