Veel verkopers hebben de online market van Bol veroverd. Wat bedoelen we daarmee? Veel verkopers genereren veel omzet omdat ze voor tonnen verkopen op Bol. Maar niet veel bedrijven slagen. Dat gebeurt omdat ze hun bedrijf niet serieus nemen. Een succesvolle winkel of bedrijf runnen in Bol is niet eenvoudig, maar met de juiste tips is het wel mogelijk.

In deze blog leer je de redenen waarom Bol-verkopers falen op Bol.

1- Negatieve beoordelingen

Alles kan een negatieve recensie of sterbeoordeling van een klant veroorzaken. Het gekochte artikel is later ontvangen dan verwacht, of een kleine beschadiging op de verpakking. Een ander ding dat klanten ergert, is wanneer het product niet duurzaam is zoals het wel beweert te zijn. Al deze problemen stellen kopers teleur, en dat vertaalt zich in een stortvloed aan negatieve recensies.

Zorg ervoor dat je je klanten producten van topkwaliteit levert om negatieve beoordelingen te voorkomen. Probeer ook geen goedkope producten op Bol te verkopen. Controleer elke dag constant het review-gedeelte om te ontdekken of je klanten negatieve zaken hebben met een van je producten. Neem direct contact met hen op om het probleem direct op te lossen.

2- Het hebben van concurrerende prijzen

Concurrerende prijzen zijn een van de sleutels om de Buy Box op Bol te winnen. Desalniettemin, als je je prijswijzigingen niet bijhoudt, zal je winkel lager scoren op de resultatenpagina. Dat betekent ook geldverlies. Daarom is het herprijzen van je producten een must op Bol, en handmatig doen zal je niet helpen.

Daarom heb je een automatische repricer nodig. PriceTweakers heeft de beste repricer voor Bol. We controleren regelmatig de prijzen van je concurrenten en we presenteren je de relevante criteria om de Buy Box te winnen, zodat je meer kunt verkopen. Lees hier meer over onze Bol Repricer.

3- Slechte inventaris

Over het algemeen hebben Bol-verkopers problemen met de beschikbaarheid van hun voorraad. Velen van hen houden dit niet bij, en als je een product niet meer op voorraad hebt, verlies je natuurlijk de positie op de resultatenpagina. Hoe lager je op de resultatenpagina staat, hoe moeilijker het is om te verkopen.

Zorg ervoor dat je de voorraad bijhoudt en je de voorraad aanvult voordat je voorraad opraakt. Kies een leverancier die aan je eisen voldoet en er niet te lang over doet om je producten te leveren aan het magazijn, waar je de producten op voorraad hebt.

4- Leveringssnelheid:

Het laatste punt waar Bol-verkopers falen, is de leveringssnelheid van hun producten. Klanten verwachten hun producten vanaf het moment dat ze een artikel kopen. Uit onderzoek van AlixPartners blijkt dat klanten hun bestelling binnen drie dagen verwachten. Daarom moet je aan die vraag voldoen als je bovenaan de zoekresultaten wilt staan. Een snelle levering van je product is essentieel voor je webwinkel in Bol.

Conclusie

Het oplossen van deze vier problemen zal je winkel tot succes leiden als je een Bol-verkoper bent. PriceTweakers biedt je de Bol Repricer, de perfecte tool om al deze problemen op te lossen. Onze repricer checkt elk uur de prijzen van al je concurrenten en ziet wie de Buy Box heeft. Ons programma houdt ook rekening met de relevante criteria om de Buy Box te winnen. Al deze functies in combinatie met nieuwe rapporten om de prestaties van je producten te zien.

Meld je aan voor meer nieuws en updates!
Ontvang maandelijks de laatste info over de markt.